Zašto su panelni radijatori dobar izbor?

panelni radijatori

Prelazni period između jeseni i zime kada spoljna temperatura već znatno padne i kada prelazimo na zimsku garderobu pravo je vreme da se razmišlja o grejnoj sezoni. Ujedno ovo je vreme kada se najveći broj ljudi odluči da promeni vrstu grejanja.

Odluka o promeni nije uvek laka i ona treba da bude doneta nakon što se u obzir uzmu sve okolnosti, informacije i saveti stručnjaka.

Danas je dostupno mnogo vrsta grejanja u odnosu na različite prostore, ali posebnu pažnju u poslednje vreme privlače panelni radijatori. Zašto je to tako i šta ih čini posebnim?

Jednostavnog su izgled i dizajna

Mnogi kao glavnu prednost, pored funkcionalnih karakteristika, ističu i estetski izgled ovog proizvoda. Panelni radijatori nisu kabasti i teški. Jednostavnog su izgleda i dizajna, male su širine što ih automatski svrstava u pogodne za bilo koje prostorije, bilo za domove ili radne prostore. Ne zauzimaju mnogo mesta, a vrlo su svedenog i skladnog izgleda.

Nazvani su još i norveški radijatori i veoma su popular i tražen proizvod na našem tržištu. Uklapaju se lako uz svaki enterijer.

S obzirom da neka grejna tela, poput TA peći, mogu biti veoma teška, kada je reč o panelnim radijatorima oni su mnogo manje težine, a jednako mogu zagrejati prostoriju. Što znači da pored estetske imaju i veoma visoku funkcionalnost i praktičnost.

Obično se postavljaju ispod prozora i to je ono što će vam majstori preporučiti jer je tu najveća hladnoća, a prostor oko nameštaja se izbegava.

Energetski gledano su efikasni

U odnosu na već pomenute TA peći koje su za današnje potrebe i te kako prevaziđene i za koje mnogi danas smatraju da su energetski neefikasne i da troše priličnu količinu električne energije, panelni radijatori su znatno povoljniji u tom smislu.

Mnogi stručnjaci smatraju da panelni radijatori zaista štede električnu energiju. I to na taj način što pomoću ugrađenog termostata regulišu i kontrolišu temperaturu u prostoru. Svako može da kontroliše ovo polje i time da direktno utiče na uštedu u smislu isključivanja kada se dostigne željena temperatura, ili da se uređaji isključe kada niko nije kod kuće.

Ovo se još može nazvati i racionalnom potrošnjom i zato je ona jednako i energetski efikasna.

Bez troškova održavanja

Još jedan u nizu prednosti koja se može pripisati panelnim radijatorima odnosi na to da skoro da nema troškova održavanja. Dakle, osim početnog novca koji treba da uložite kada ih kupujete i prostor njima opremate, ne bi trebalo da bude drugih troškova.

Kupovina i montaža se obavljaju lako, samo je potrebno napraviti dobru procenu koje veličine panelnih radijatora treba kupiti, koju količinu i odrediti mesta na kojima će biti postavljeni.

Brzo zagreju prostor i nema štetnih uticaja na zdravlje

Mnogi kao još jednu prednost ističu brzinu kojom oni mogu da zagreju prostorije u poređenju sa ostalim vrstama grejanja. Direktna kontrola temperature omogućava da se stvori očekivani nivo komfora i da se uređaj uključi i isključi po želji.

Osim toga treba napomenuti i da nema štetnih izduvnih gasova u vazduh pri radu što je odlična vest za sve one koji imaju probleme sa alergijama i bolestima disajnog trakta.

Takođe je važan podatak za sve one koji vode računa o svom zdravlju i bave se preventivom razmišljajući korak unapred.

You may also like...