Šta odabir garderobe govori o vama?

majce

Postoji mnogo različitih odevnih predmeta. Neke od njih nosimo u formalnim, a neke u neformalnim prilikama. Neki su namenjeni samo za žene, a neki samo za muškarce. Postoje i odevni predmeti koji su definitivno najnošeniji i među muškarcima i među ženama.

Majice obično vole da nose svi, nezavisno od pola, uzrasta ili prilike. Svako ih ima po nekoliko u ormanu. One su jedan od najzahvalnijih odevnih predmeta. Jednostavne su, povoljne, efektne za gotovo sve prilike i, što je najvažnije, udobne.

Udobnost ovog odevnog predmeta daju materijali od kojeg se prave. Najčešće se za proizvodnju majica koriste pamuk ili poliester, ali prave se i od lana, liocela ili viskoze.

Ovi ležerni odevni predmeti koriste se svakodnevno, tokom celog života. Odlični su za kombinovanje u svakoj prilici, uz većinu odevnih predmeta. Nosimo ih kod kuće, na poslu, u školi, u izlasku, na sportu, u pozorištu, na koncertu i drugim mestima. Mogućnosti su zaista velike, tako da njima možemo privući pažnju ne određeni deo odeće ili celokupan utisak.

Ne postoji ograničen broj vrsta, oblika, modela, veličina i dizajna majice. Mogu biti kratkih, tri-četvrt ili dugih rukava. Na sebi mogu imati razne šare, printove, dodatne materijale ili ostati jednobojne. Majice se razlikuju i po tipu dekoltea ili izreza. Nose se majice okruglog, kockastog, ravnog ili v-izreza i majice sa kragnom. Postoje različiti modeli majica, od uskih i pripijenih do širokih i dugih.

Kako se majica nosila nekada, a kako se nosi danas?

Zanimljivo je to da se majica u 19. veku nosila kao potkošulja. Ovaj odevni predmet danas predstavlja modni klasik, bez kojeg ne može proći skoro nijedna odevna kombinacija. Tokom prošlog veka su je nosile javne ličnosti, naročito glumci i od tada je postala veoma popularan odevni predmet.

Dugo je smatrana delom odeće, koji je namenjen samo za sport. Međutim, sportski odevni predmeti su postali sastavni deo svakodnevne kombinacije većine ljudi. Majica sama po sebi može izgledati suviše neformalna. Međutim, kada je dobro iskombinujete, možete izgledati vrlo moderno, elegantno i profesionalno.

Jedna od čestih kombinacija, koja uvek može izgledati lepo, prikladno i otmeno, jeste kombinacija bele majice sa plavim teksasom. Tako obučeni, možete krenuti bilo gde – u izlazak, na poslovni sastanak, na piće, na putovanje i sl. Ova vrlo jednostavna kombinacija čini da svi u njoj izgledaju dobro. Idealan je izbor za one koji slede pravilo ‘manje je više’.

U nekoj opuštenijoj varijanti, majica se nosi ispod raskopčane košulje. Može biti u bilo kojoj boji ili sa nekim dezenom, zavisno od toga kako je uklapate. Na taj način, odlično pristaje uz farmerke ili pantalone.

I neka opuštena, jednostavna majica, obučena ispod blejzera ili sakoa, može delovati fino i otmeno. Sve češće se tako nosi u nekim poslovnim, ali i kulturnim i zabavnim prilikama.

Majica se i danas može nositi po osnovnoj funkciji, koju je imala u prošlosti – da se nosi kao potkošulja. Oblači se ispod neke košulje, džempera ili duksa. Nošena ispod košulje ili džempera na poslovnom sastanku, može ostaviti ležeran utisak. Ispod duksa, u svakodnevnoj kombinaciji, izgleda moderno i šik.

Majica je definitivno najkorisniji odevni predmet i ne bi je trebalo izostaviti ni u jednom ormanu. Zahvalna je za bezbrojne odevne i stilske kombinacije. Danas se proizvode razne majice i izbor je zaista ogroman, tako da zadovoljava svačiji ukus. Možete se uvek pouzdati u ovaj odevni predmet i uklapati ga kako god poželite. Sa majicom ćete uvek izgledati ležerno, lepo, moderno, elegantno i sređeno.

You may also like...