Ovo su najbolja mesta za uživanje u Beogradu

Usce Save i Dunava

Beograd je jedan od najlepših gradova u Srbiji i istočnoj Evropi i jedan je od najstarijih gradova u Evropi, sa bogatom i složenom istorijom koja seže daleko u prošlost. Ovaj grad se nalazi na ušću dve reke, Save i Dunava, a zbog svog strateškog položaja kroz istoriju je bio predmet mnogih osvajanja i bitaka.

Ovaj grad nudi mnoge zanimljive atrakcije koje privlače posetioce iz celog sveta. Jedna od najzanimljivijih karakteristika Beograda su njegova izuzetna panoramska mesta sa nezaboravnim pogledom. Ovaj tekst predstavlja pregled najboljih mesta za izlaske u Beogradu, ali i za uživanje u panoramskom pogledu na grad i okolinu.

Port by Community na ušću dveju reka

Pogled na Beograd sa reke je nešto što svako ko poseti glavni grad mora da doživi. Jedno od najboljih lokacija je svakako obala na ušću. Port by Community je jedan od najekskluzivnijih splavova u Beogradu, poznat po neverovatnom pogledu na reku i grad. Ovaj splav se nalazi na samom ušću Save u Dunav i sa njega pruža spektakularan pogled na Kalemegdan i Brankov most. Sam splav je odlično mesto za izlazak i noćni provod uz najbolje bendove i domaće zvezde.

Gde izaći u Beogradu?

Glavni grad Srbije nudi nekoliko zanimljivih mesta za izlaske. Izlasci u Beogradu su odavno postali stvar kulture i tradicije, a njegovi noćni klubovi i mnoge kafane su jedan od najpopularnijih izbora među turistima koji žele da dožive pravi duh ovog grada. Veliki broj restorana nude neverovatne ukuse tradicionalne srpske kuhinje. Mnogi barovi i klubovi predstavljaju popularne destinacije za noćni život. Svi oni nude vrhunsku muziku, najkvalitetnija pića i prijatnu atmosferu za noćni izlazak.

Toranj na Avali

Uživanje sa pogledom

Kalemegdanska tvrđava je jedan od najvećih i najlepših parkova u Beogradu, sa velikom istorijom i bogatom kulturom. Tvrđava se nalazi na brdu iznad ušća Save u Dunav i sa terase kod Beogradskog pobednika pruža svim posetiocima neverovatan panoramski pogled na novi deo grada , Veliko ratno ostrvo i Zemun. Pored spektakularnog pogleda, na Kalemegdanskoj tvrđavi možete uživati u obilasku istorijskih znamenitosti i spomenika kulture. Takođe možete posetiti vojni muzej koji se nalazi u samoj tvrđavi i saznati više o bogatoj istoriji Beograda. Za oni koji žele da dožive malo drugačiji Kalemegdan, leti je otvorena opservatorija koja pruža mogućnost turistima da razgledaju zvezde.

Ukoliko želite da uživate u malo drugačijem pogledu, za sve je tu Avalski toranj, visok 204 metra sa kojeg se pruža neverovatan pogled na Beograd i njegovu okolinu. Pogled se prostire po Šumadiji, a kada je vreme lepo možete videti planine Cer i Bukulju. Na vrhu tornja se nalazi restoran gde možete uživati u tradicionalnoj sprskoj kuhinji dok uživate u neverovatnom pogledu.

 

Beograd je grad koji može da ponudi mnogo toga i to je jedan od razloga zašto sve više i više turista dolazi da poseti ovaj grad. Beograd je grad koji je živ i danju i noću i iz malo drugačijeg ugla, turisti mogu da dožive mnogo toga. Svako ko poseti glavni grad ne sme da propusti priliku da posetite ovakva mesta i uživa u predivnom pogledu. Od prirodnih lepota do spomenika kulture i boemskih kafana, Beograd ima sve što vam je potrebno za nezaboravan provod. Uživajte u ovom neverovatnom gradu i svemu što on može da ponudi.

You may also like...