5 proizvoda za idealnu dnevnu šminku

šminka

Sve dame koje su zaposlene znaju koliko je važno ujutru uspostaviti rutinu kada je priprema za odlazak na posao u pitanju. Osim standardnih stvari oko nameštaja kreveta, odabira dnevne odevne kombinacije i održavnanja lične higijene, dosta vremena odlazi na sređivanje firzure i šminku.

Dnevna šminka treba da izgleda jednostavno, da prekrije sve što treba, a opet sa druge strane da daje glamurozan i fin izgled.

Ako uzmemo u obzir broj porizvoda koji su na tržištu dostupni, ograničemo vreme ujutru za spremanje kao i različite načine i tehnike onda ovo može biti pravi izazov.

U nastavku teksta pročitajte kojih to pet proizvoda omogućavaju da se dođe do brze dnevne šminke prirodnog izgleda.

Ključ je u odabiru adekvatnog pudera

Uz jednostavne ali adekvatne proizvode i lak način nanošenja istih može se doći do svežeg, blistavog i lepog izgleda za svakodnevne dnevne prilike i izazove. Pogotovo kada je vreme koje možete odvojiti za šminku ograničeno.

Najbolje je birati pudere u skladu sa tipom kože vašeg lica koja može biti normalna, suva, masna ili kombinovana u najosnovnijoj podeli. Zato treba da pronađete proizvod koji vama najviše odgovara i koji je dovoljno lagan da omogućava koži lica da diše s obzirom da se ćete ovo na svom licu imati bar minimum 8 sati koliko traje radno vreme.

Odabir pudera je važan i jer on predstavlja bazu za vašu dalju šminku, treba da bude kvalitetan i postojan ali da pre svega odgovara koži vašeg lica, ali i nijansi.

Sređivanje obrva je moguće uz razne vrste proizvoda

Danas je dostupno mnogo proizvoda iz kategorije ,,šminka“ koji omogućavaju da vaše obrve dobiju potpuniji izgled. Kako što se tiče punoće, tako i kada je reč o obliku.

Za njihovo oblikovanje mogu se koristiti olovke za one koji žele da budu precizni i brzi. Mogu se koristiti i senke koje se opet razlikuju po strukturi i mogu biti suve ili masne.

Opet vodite računa o izboru nijanse.

Kada nađete savršen proizvod koji vam odgovara kako po boji tako i po načinu nanošenja, trebaće vam malo vremena da svoje obrve sredite do onoga što za vas predstavlja ideal.

Bronzer ili rumenilo imaju dvostruku funkciju

Da bi šminka na vašem licu izgledala prirodnije i kompaktinije za svakodnevne životne izazove ovi proizvodi to omogućavaju.

Naime, neki make up artisti savetuju da se bronzer ili rumenilo koriste kako za ono osnovno čemu su namenjeni tako i da se koriste kao blaga senka za oči. Na ovaj način postiže se sklad boja na lica koji daje prirodan i kompaktan izgled. Ali se postiže i efekat konturisanja kapaka i lica.

Ovaj trik viđaćete često u preporukama šminkera, ali treba da znate da je sa bronzerom potrebno biti precizniji, dok sa rumenilo možete da budete nemarniji.

Oba proizvoda se nanose četkicom, rumenilo na jagodice, a brozner bliže krajevima lica.

Maskara je nezaobilazna

Da bi vaše trepavice dobile definisan izgled, volumen i veličinu, neophodno je da u svoju dnevnu rutinu uvedete i upotrebu maskare.

Dostupno je mnogo porizvoda od kojih ćete sami birati šta je najbolje za vas u odnosu na to šta očekujete.

Obavezno ih nanosite i na gornje i na donje trepavice i savetuje se da je nanosite kao da fenirate trepavice i to ima smisla.

Ruž za usne kao pečat na kraju

Ruž za usne daje završni pečat vašem dnevnom make up-u i boja će zavisiti od dnevne kombinacije koju tog dana nosite. Možete birati mat karmine ili one sjajnije komade. Zavisi od toga šta više volite ali nikako ne ostavljate usne neobojene.

Taj ruž treba imati uvek u tašni kako biste u toku dana nakon ispijanja kafe ili doručka mogli da ga popravite.

You may also like...