10 efikasnih načina da unapredite vaš ljubavni život

momak-devojka-osmeh-sreca

Ah, ta ljubav!

Jedna od najlepših, ali i najtežih stvari koja vam se može desiti u životu jeste ljubav. Konačno ste pronašli osobu sa kojom se sve izgleda kako treba, sve se odvija u pravom smeru, i onda, bum, kao iz vedra neba, dođu problemi.

Upravo ti problemi mogu vas koštati već osmišljenog sjajnog života sa “srodnom dušom”.

Prema nekim istraživanjima, u top 5 razloga za raskid ili razvod ljudi svrstavaju prevare, nedostatak intimnosti, komunikacije, novca i nekopatibilnost između “zaljubljenih ptičica”.

I dok sa novcem ne možemo da vam pomognemo, prva tri razloga su nešto za šta imamo rešenja.

Prevare u vezi, odnosno neverstvo, nedostatak intimnosti i loša komunikacija su pojmovi koji su gotovo povezani i predstavljaju segmente jedne veze na kojima morate da radite da biste tu vezu unapredili. Generalno, da bi veza napredovala i razvijala se u osmišljenom smeru srećnog života, na njoj morate da radite zajedno.

Stoga, donosimo vam listu 10 načina da unapredite vašu vezu, ali i vaš ljubavni život generalno. Pa, ako ste spremni, hajde da počnemo!

  1. Razgovarajte

U svakoj vezi je od izuzetne važnosti da odredite šta je važno za vas i vašeg partnera, šta je to što želite jedno od drugog i da li se slažete u tome.

Dok vama može biti bitno da unapredite jedan segment veze, partner se možda neće složiti sa tim. Neko jednostavno ne želi promene. 

Odredite šta zapravo želite jedno od drugog? Pronađite zajedničko rešenje, kompromis koji će oboma odgovarati.

Kako želite da se vaša veza dalje razvija? Da li uopšte želite da se razvije u recimo brak? Kako želite da provodite zajedničko vreme? Da li ste upali u rutinu i potrebna su poboljšanja u krevetu?

Sve su to pitanja koja mogu da vas dodatno zbliže ili udalje, da donesu sreću ili probleme. Na ovim pitanjima se radi i o njima se razgovara, a mogu u velikoj meri da odrede dalji tok jedne veze.

  1. Zabavljajte se

Čak i ako s vremena na vreme morate da razgovarate o nekim “ozbiljnim” temama, to ne znači da zabava mora da prestane.

Izlazite, putujte, nađite novi hobi, radite nešto što mislite da je potpuno ludo, itd. Jednostavno, zabava ne sme da prestane!

  1. Budite svoji

Najgora stvar koju možete da uradite ne samo u vezi, već u životu generalno, jeste da se pretvarate i glumite da ste neko ko zapravno niste.

Bez obzira o čemu se radi, važno je da ostanete verni sebi.

Ako nešto volite, jasno to recite. Ako nešto ne volite, opet jasno recite. Jednostavno, iznesite svoje mišljenje, dajte svoj stav i nemojte da prihvatate sve olako.

U takvoj situaciji, i partner će znati da poštuje vaš jasan i nedvosmislen stav, ali i moći da vas bolje upozna.

  1. Probajte nešto novo

Još jedna izuzetno loša stvar koja vam se može dogoditi u vezi, jeste da upadnete u rutinu. U tom slučaju, sve postaje šablonski, dosadno, i kao da više nema mašte i da je sva ta strast i ljubav sa početka negde nestala.

Zato, potrudite se da prekinete rutinu. Uradite nešto drugačije. Probajte nešto novo, budite hrabri!

Pre svega, seksualni segment veze najčešće zapadne u rutinu. Ne dozvolite to! Unesite opet malo strasti i razgovarajte o seksualnim fantazijama koje imate.

Ne morate se ugledati na “50 nijansi sive” ako vam to nije prijatno, ali slobodno nabavite neku novu garderobu, neke nove igračke (lisice, ulje, vibratori ili slična pomagala su recimo dobra opcija) ili bilo šta drugo što može da donese dodatno uzbuđenje.

  1. Redekorišite spavaću sobu

Kad već govorimo o dešavanjima u spavaćoj sobi, osim realizacije fantazija, možete da unapredite situaciju na još jedan način.

Ne morate biti potpuno otkačeni da biste unapredili ljubavni život. Recimo, određene studije govore da je samo promena dekoracija u recimo ljubičastu ili crvenu boju može da pomogne da imate više intimnih momenata tokom nedelje.

  1. Budite romantični

Ok, sada imate redekorisanu sobu, fantazije su na slobodi, ali ima još jedna stvar za unapređenje. To je romantika!

Da, ljubičasta ili crvena dekoracija u vidu zavesa i posteljine jeste dobra početna tačka. Ali zašto da ne dodate i malo latica ruže, možda neki plamen sveće ili mirisna ulja?

Možda deluje kao kliše, ali verujte da može da pomogne u unapređenju ljubavnog života i opet donese strast.

  1. Budite iskreni

Kada se radi o iskrenosti, nema osobe koja će reći da to nije važno u vezi. Prosto, od malih stvari sve polazi.

Ako niste iskreni u vezi nekih zajedničkih pitanja koja nisu od velikog značaja, kako ćete se tek ponašati kada dođe do ozbiljnih tema.

Zato se uvek trudite da budete iskreni, kao što smo ranije rekli, budite svoji i recite sve što mislite bez nelagodnosti. Na kraju krajeva, to je osoba koja vas voli zbog toga što jeste, a ne zbog nečega što niste.

  1. Budite pozitivni

Niko ne voli negativne ljude, one osobe koje uvek vide nešto “crno” i loše.

Stoga, potrudite se da razmišljate pozitivno. Čak i kada bude teških trenutaka, znajte da je to privremeno i da uz razgovor i razumevanje, sve može da se savlada.

Ako vi pozitivno razmišljate, prenećete to i na druge ljude. Isto je ako ste negativni.

  1. Naspavajte se

Dobar i kvalitetan san je verovatno osnova zdravog, a možda i srećnog života.

Ne samo da san utiče na vaše zdravlje, već i na čitav život, pa samim tim i na odnos sa partnerom. Prema nekim izvorima, loš san prouzrokuje loše rapoloženje, a to dovodi do nesuglasivca i svađe.

Naspavajte se lepo i odmorite za naredni dan bez tih nepotrebnih stvari koje kvare i sreću i vezu.

  1. Ne zaboravite male stvari

Male stvari znače!

Možda ne deluje tako, ali zapravo jeste. “Dobro jutro!”, “Hvala!”, “Volim te!”, “Izvini!”, samo su neke od reči koje su prave sitnice, ne koštaju vas ni jednu sekundu da ih izgovorite, a mogu puno da znače i da kažu.

Kada ih izgovorite, a da zaista mislite tako, na ovaj način pokazujete da mislite na partnera i da vam je stalo.

You may also like...